Makale arşivi
İç anadolunun meşhur Yalancı Saç Arası (Konya)yemekleri
26.12.2014 10:55
Anadolu Bölgesinin Meşhur Yemekleri, İç Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri
Türkler için önem taşıyan yemek kültürünün en yoğun yaşandığı yer İç Anadolu olmaktadır.
Toplum olarak yemek bizim için çok önemlidir. Anadolu insanı yemek yemeye ve yemek yapmaya her zaman önem vermiş bu da Anadolu’nun tüm...
yöremmmmmm
26.12.2014 10:53
Hamur İşi Yemekler: Bazlama, cızlama, gözleme, nevizme, öllüğün körü, su böreği.
Tatlılar - Kompostolar: Ayva boranası, baklava, bırtlak, daşlak, ekir, fıslak, höşmerim, kabak tatlısı, karga beyni, kar helvası, kaygana, köyter, omaç, perçem,...
iç anadolummmmmmmmmmmmm
26.12.2014 10:51
Dolmalar: Efelek dolması, mantı, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma, yaprak dolması.
Börekler - Çörekler: Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kana,...
yöremiz
26.12.2014 10:48
Çorbalar: Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, toyga çorbası
Et Yemekleri: Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, kapama,...
İÇ ANADOLU
28.11.2014 10:45
ŞAŞTIM AŞI (Kayseri)
Şöbiyet (Yozgat usulü)
Tabahruhu
Tatar Böreği (Eskişehir)
Tepsi Mantısı (Kayseri)
Tırhıt (Sivas)
Toyga Çorbası (Konya)
Yağlama (Kayseri)
Yangıç (Çorum)
Yoğurt Çorbası (Kırşehir)
Yoğurtlaç...
İç Anadolu Bölgesinin Kültürel Yemekleri
28.11.2014 10:43
NOHUTLU YAHNİ(KONYA)
Pastırmalı Börek (Kayseri)
Pastırmalı Pide(Kayseri)
Patlıcan orta (Konya)
Pehli (Kayseri)
Pekmezli Ayva Dolması
Piravu Mantısı (Kayseri)
Soğanlama (Ankara)
Soğanlama (Kırşehir)
Sulaç...
İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri
28.11.2014 10:41
HUNNAK
HURMA TATLISI (Sivas)
İrmik helvası (Konya)
İskilip Dolması (Çorum)
Kandil Makarnası (Nevşehir)
Kapama(Eskişehir)
KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu)
Karaçuval...
İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri, İç Anadolu Bölgesinin Kültürel Yemekleri, İç Anadolu Yöresel Yemekleri
28.11.2014 10:39
DİVRİĞİ PİLAVI
Düğün pilavı (Konya)
ERCİYES SALATASI
Eskişehir Çöreği
Etli ekmek (Konya)
Fakir Baklavası (Çorum)
Fırında Ankara tavası
Gabaklaş (Ankara)
Gendeme (Kırşehir)
Gömme (Ekmekli Et)
HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI...
İÇ ANADOLUMMM
28.11.2014 10:38
Ankara Tavası (Ankara)
Arabaşı (Eskişehir)
Arabaşı (Yozgat)
Baduç kavurması
Bamya Çorbası (Aksaray)
batırık (Seydisehir)
Bayram Könbe
Beypazarı sarması
Börek Çorbası (Kayseri)
Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas)
Cevizli...
KIRIKKALE
28.11.2014 10:28
KIRIKKALE:
Sebze yemeklerinin her çeşidine rastlamanın mümkün olduğu Kırıkkale mutfağında et yemeklerinin de önemli bir yeri vardır. Kırıkkale’nin ünlü yemekleri şöyledir; keskin tavası, sütlü, çalma, pelte, madımak, guymak, sızgıt, yeşil mercimek çorbası, bulama, pekmez, sarığı burma,...
Öğeler: 1 - 10 / 21