Makale arşivi

İç anadolunun meşhur Yalancı Saç Arası (Konya)yemekleri

26.12.2014 10:55
Anadolu Bölgesinin Meşhur Yemekleri, İç Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri Türkler için önem taşıyan yemek kültürünün en yoğun yaşandığı yer İç Anadolu olmaktadır. Toplum olarak yemek bizim için çok önemlidir. Anadolu insanı yemek yemeye ve yemek yapmaya her zaman önem vermiş bu da Anadolu’nun tüm...

yöremmmmmm

26.12.2014 10:53
Hamur İşi Yemekler: Bazlama, cızlama, gözleme, nevizme, öllüğün körü, su böreği. Tatlılar - Kompostolar: Ayva boranası, baklava, bırtlak, daşlak, ekir, fıslak, höşmerim, kabak tatlısı, karga beyni, kar helvası, kaygana, köyter, omaç, perçem,...

iç anadolummmmmmmmmmmmm

26.12.2014 10:51
  Dolmalar: Efelek dolması, mantı, şirden dolması (bumbar), yalancı dolma, yaprak dolması. Börekler - Çörekler: Altüst böreği, ay böreği, bohça böreği, entekke böreği, hamman, kana,...

yöremiz

26.12.2014 10:48
Çorbalar: Aş çorbası, dutmaç, keşkek çorbası, miyane çorbası, sütlü çorba, tarhana çorbası, toyga çorbası Et Yemekleri: Ankara tavası, alabörtme, calla, çoban kavurması, ilişkik, kapama,...

İÇ ANADOLU

28.11.2014 10:45
ŞAŞTIM AŞI (Kayseri) Şöbiyet (Yozgat usulü) Tabahruhu Tatar Böreği (Eskişehir) Tepsi Mantısı (Kayseri) Tırhıt (Sivas) Toyga Çorbası (Konya) Yağlama (Kayseri) Yangıç (Çorum) Yoğurt Çorbası (Kırşehir) Yoğurtlaç...

İç Anadolu Bölgesinin Kültürel Yemekleri

28.11.2014 10:43
NOHUTLU YAHNİ(KONYA) Pastırmalı Börek (Kayseri) Pastırmalı Pide(Kayseri) Patlıcan orta (Konya) Pehli (Kayseri) Pekmezli Ayva Dolması Piravu Mantısı (Kayseri) Soğanlama (Ankara) Soğanlama (Kırşehir) Sulaç...

İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri

28.11.2014 10:41
HUNNAK HURMA TATLISI (Sivas) İrmik helvası (Konya) İskilip Dolması (Çorum) Kandil Makarnası (Nevşehir) Kapama(Eskişehir) KARA KIZ KÖFTESİ (İç Anadolu) Karaçuval...

İç Anadolu Bölgesinin Yemekleri, İç Anadolu Bölgesinin Kültürel Yemekleri, İç Anadolu Yöresel Yemekleri

28.11.2014 10:39
DİVRİĞİ PİLAVI Düğün pilavı (Konya) ERCİYES SALATASI Eskişehir Çöreği Etli ekmek (Konya) Fakir Baklavası (Çorum) Fırında Ankara tavası Gabaklaş (Ankara) Gendeme (Kırşehir) Gömme (Ekmekli Et) HAMURLU MERCİMEK ÇORBASI...

İÇ ANADOLUMMM

28.11.2014 10:38
Ankara Tavası (Ankara) Arabaşı (Eskişehir) Arabaşı (Yozgat) Baduç kavurması Bamya Çorbası (Aksaray) batırık (Seydisehir) Bayram Könbe Beypazarı sarması Börek Çorbası (Kayseri) Bulgurlu, pazılı soğuk çorba (Sivas) Cevizli...

KIRIKKALE

28.11.2014 10:28
KIRIKKALE: Sebze yemeklerinin her çeşidine rastlamanın mümkün olduğu Kırıkkale mutfağında et yemeklerinin de önemli bir yeri vardır. Kırıkkale’nin ünlü yemekleri şöyledir;   keskin tavası, sütlü, çalma, pelte, madımak, guymak, sızgıt, yeşil mercimek çorbası, bulama, pekmez, sarığı burma,...
Öğeler: 1 - 10 / 21
1 | 2 | 3 >>